
رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر ایران به خبرگزاری ایسنا گفته است که 17 هزار و 528 قوطي كنسرو و تنماهي ميان زلزلهزدگان توزيع شده است. با یک حساب سر انگشتی اگر فرض بگیریم که این اقلام فقط بین ۵۰۰۰ مجروح توذیع شده، به هر نفر ۳ عدد تن ماهی و کنسرو برای سه وعده غذایی روزانه خود رسیده است که عملا کافی نیست. حالا با احتساب آمار ۵۳۷ روستا در منطقه و در نظر گرفتن جمعیت ۱۰۰ نفر برای هر روستا، یعنی به حدود ۴۸ هزار نفر عملا چیزی برای خورد و خوراک نرسیده است.
چند ساعت بعد از این اظهار نظر، احمدرضا شجیعی، قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر ایران به ایسنا گفت که چادر، پتو، بستههای بهداشتی، موکت و مواد غذایی از مهمترین نیازهای مردم زلزلهزده است که از سوی این سازمان تامین شده و “کمبودی از جانب آن احساس نمیشود.” او اضافه کرد: یک هزار و ۱۰ روستا در منطقه درگیر زلزله بودهاند که از این تعداد ۲۰ روستا به طور کامل و ۱۳۰ روستا بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدهاند. او از حضور یک هزار و ۱۰۰ امدادگر در این مناطق خبر داد و گفت که برای کمکرسانی ۹۷ دستگاه آمبولانس، ۵۳ دستگاه خودروی عملیاتی، شش فروند بالگرد و ۲۰ دستگاه زندهیاب به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند.
مصطفی محمد نجار، وزیر کشور که صبح یکشنبه، ۲۲ مرداد برای بررسی وضعیت از نزدیک به منطقه زلزلهزده رفته بود، به خبرگزاری فارس گفت که با همکاری نهادهای مختلف سعی میشود کمبودهای منطقه به سرعت برطرف و امدادرسانی به آسیب دیدگان تسریع شود. او فاصله جغرافیایی زیاد مناطق آسیبدیده را مشکل اصلی امدادرسانی اعلام کرد و گفت: “بهترین نقش امدادی را در دقایق اولیه وقوع حادثه مردم انجام دادهاند.”
اما با وجود یک هزار و ۱۰ روستای درگیر، که دسترسی به تعداد زیادی از آنها به دلیل تخریب جاده ها عملا امکان پذیر نبوده، تنها کمتر از ۲۰ ساعت پس از زلزله، ایسنا به نقل از رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر از پايان عمليات جستجو و نجات و توزيع چادر و پتو ميان زلزلهزدگان خبرداد. بی بی سی فارسی نیز در گزارشی نوشت با پایان آواربرداری در مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی در ایران، مقامات رسمی از تلاش برای اسکان زلزلهزدگان و تامین مواد غذایی و بهداشتی برای آنها خبر دادهاند، ولی خبرنگاران حاضر در منطقه میگویند که ساکنان برخی روستاها هنوز هیچ کمکی دریافت نکردهاند.
+ گزارش تصویری زیر، گلچینی از تصاویر خبرگزاری مهر است.
.