
یازده سپتامبر از آن وقایع باور نکردنی بود. زمانیکه موقع صبحانه طبق عادت تلویزیون را روشن کردم، تصویر برخورد هواپیما به برج را که دیدم، گفتم این هالیوود عجب فیلمی ساخته است. آن موقعه ها شبکه دو یک مستند سینمایی به نام سینمای حرفه ای پخش می کرد و فکر کردم اشتباها شبکه را روی دو گذاشته ام. ولی با شنیدن صدای گوینده اخبار صبحگاهی برنامه صبح بخیر ایران خشکم زد! به آمریکا حمله شده بود!
نخستین هواپیما ساعت 8:45 صبح خود را به یکی از برج های دو قلو مرکز تجارت جهانی کوبید و وارد طبقه 73 آن شد. هواپیمای دوم کمتر از 20 دقیقه بعد خود را به ساختمان دیگر زد و پس از مدت کوتاهی برج های دو قلو 118 طبقه ای با ارتفاع 410 متر در مقابل چشم همگان فروریختند. در صبح آن روز، ۱۹ تن از اعضای القاعده، چهار هواپیمای تجاری-مسافربری را ربودند. هواپیماربایان، دو هواپیما را در فواصل زمانی متفاوت تعمدا به برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک زدند. در نتیجه این دو برخورد، همه مسافران به همراه عده بسیاری که در ساختمانها حضور داشتند، کشته شدند. هر دو ساختمان، بعد از دو ساعت به طور کامل ویران شدند و آسیبهای زیادی به ساختمانهای اطراف زدند. گروه هواپیماربایان، هواپیمای سوم را به پنتاگون، واقع در ارلینگتون در ویرجینیا زدند. هواپیمای چهارم اما در زمینی نزدیک شنکسویل، در ایالت پنسیلوانیا، سقوط کرد. این در حالی بود که تعدادی از مسافرین و خدمه پرواز قبل از سقوط، تلاش کرده بودند تا کنترل هواپیما را که هواپیماربایان آن را به سمت واشینگتن دی.سی. هدایت میکردند، به دست بگیرند. اما هیچکدام از مسافران این پرواز و سه پرواز دیگر زنده نماندند.
قربانیان این حملات ۲٬۹۷۴ نفر بودند، که با در نظر گرفتن ۱۹ هواپیماربا مجموع تعداد کشتههای این حملهها به ۲٬۹۹۳ نفر میرسد. اکثر قربانیان این حملات مردم عادی و شهروندان بودند، که ملیت آنها ۹۰ کشور مختلف را شامل میشد. به علاوه، مرگ حداقل یک نفر ناشی از قرار گرفتن در معرض گرد و خاک به وجودآمده از ویرانی دو برج نیز گزارش شد.
واکنش ایالات متحده به این حملات، شروع جنگ علیه تروریسم با حمله به افغانستان و از قدرت برکنار کردن طالبان که تروریستهای القاعده را پناه میداد، و نیز تصویب طرح «قانون میهنپرستی آمریکا» بود. کشورهای بسیاری قوانین ضدتروریسم خود را تقویت کردند و اجرای آنها را گسترش دادند. بعضی از بنگاههای تجاری در آمریکا، تا آخر هفته فعالیت خود را تعطیل کردند و بعد از بازگشایی از زیان هنگفتی خبر دادند که به خصوص متوجه شرکتهای هواپیمایی و مؤسسات بیمه بود.
خسارتی که به پنتاگون وارد شده بود، ظرف مدت یک سال جبران شد و بعدها بنای «یادبود پنتاگون» در محل ساخته شد. همچنین بازسازی مرکز تجارت جهانی نیز آغاز شد. در ۲۰۰۶، برج اداری جدیدی در محل به بهرهبرداری رسید. مرکز تجارت جهانی ۱ نیز اکنون در حال احداث است که با ۵۴۱ متر ارتفاع، پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۱ به بهرهبرداری برسد. این برج به یکی از مرتفعترین برجهای شمال آمریکا تبدیل خواهد شد. سه برج دیگر نیز قرار است بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ در منطقه ساخته شود.
.
حادثهٔ ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تاکنون بزرگترین عملیات تروریستی تاریخ ایالات متحده آمریکا به شمار میآید و پیامدهای مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی برای این کشور و جامعه جهانی به دنبال داشتهاست. گفته میشود که حادثه ۱۱ سپتامبر همانند حملهٔ ژاپن به بندر پرل هاربر، تاریخ آمریکا را تغییر دادهاست. به قول منصور حکمت، جنايت تروريستى هولناک ١١ سپتامبر ٢٠٠١ عليه بشريت و کشتار هزاران نفر از مردم بيدفاع در آمريکا، جهان را در آستانه يکى از تاريک ترين و خونبار ترين دوره هاى تاريخ معاصر قرار داد. آنچه هيات حاکمه آمريکا به آن جنگ جهانى عليه تروريسم اطلاق کرد، در حقيقت ورود دنيا به فاز جديد و ويرانسازى در جنگ جهانى تروريستها بود. #